uitbreiding pensionstal 4horses

Hoi allemaal,

Vorige zomer kwam onze buurman, een gepensioneerde landbouwer, langs op onze pensionstalling. Hij vond dat we een proper en mooi bedrijf hadden en vroeg ons of we bij hem ook paarden wilden stallen. We zagen dit als een mooie kans en een toffe uitdaging. Ja inderdaad uitdaging want er is heel wat op te ruimen en te verbouwen.

Ondertussen hebben we opgeruimd en gebrainstormd en dachten we een concept uit. We zijn na 10 jaar nog meer overtuigd dat paarden in kudde stallen de beste keuze is. Er zal dus ook weer een ruimte komen voor een kudde of 2 kuddes, in eerste instantie zien we geen overtuigende reden om een kudde te splitsen, maar de mogelijkheid is er wel. De zeer ruime stal wordt in twee verdeeld met in het midden gewenningsboxen van 10 op 4 meter. Deze kunnen ook gebruikt worden om paarden apart bij te voeren of te verzorgen, ...  Op de tussenwanden zullen geen hekwerken voorzien worden, zodat paarden elkaar goed zien en elkaar kunnen aanraken als ze dit wensen. Er zal ook een ruime winterweide/paddock aansluiten bij de 2 schuilstallen met verharding, heuveltjes, voer en drinkplaats en eventueel een track. 

Voor ons is het belangrijk dat een paard, paard mag zijn. Dus ze moeten ook op het land! Met land bedoelen we dan wel degelijk weide met gras! We willen dat de paarden die bij ons op pension komen, alle dagen kunnen grazen in het graasseizoen (loopt ongeveer van april tot eind december) 

Je zal gebruik kunnen maken van een overdekte piste en een buitenpiste. Er is veel plaats om je paard te verzorgen, op te zadelen en natuurlijk een ruime kast voor je materiaal. De afstand naar het bos is dezelfde als de huidige locatie, (7 minuten stap) er ligt enkel een weiland tussen beide locaties in. Dus je kan ook lekker van de ene locatie naar de andere gaan om te rijden met je paard. Wat een luxe!

Het werk bij de paarden wordt door ons gedaan. Johan 'onze gepensioneerde landbouwer' woont bij de nieuwe locatie en helpt graag waar hij kan.

We hopen in het najaar van 2019 onze eerste paarden en pensionklanten te ontvangen.

Is de nieuwe locatie klaar, zal onze website ook vernieuwen! We zijn nog een naam aan het bedenken, de ene locatie zal 4horses creek blijven en de andere 4horses ???? Tof idee is welkom!  

groetjes,

Vicky en Paul

paarden te koop

Momenteel hebben wij geen paarden te koop

 

   

 

 

 

Nieuwjaarsdrink

De eerste zondag van januari verwennen we onze klanten

met een gezellige nieuwjaarsdrink in onze saloon

Funday met BBQ

Ieder jaar organiseren we in de zomer een funday                         

       

 

 

 

 

 

 

 met een super heerlijke en gezellige BBQ   

 

 

Meer artikelen...

  1. Buitenritten