Concept

 

Comfort

 

Bij 4 HORSES worden de paarden steeds gehuisvest in kuddeverband. De paarden kunnen elkaar krabbelen of aan elkaars staart gaan staan om insecten op afstand te houden.De huisvesting in kuddeverband is een bewuste keuze en lijkt sterk op de natuurlijke levenswijze.

De Paarden vertoeven even op het land, kijken dat alles veilig is, dan in de stal even rusten, dan weer buiten rennen om nadien te eten, enz, … ze zijn een hele dag in beweging. Hierdoor wordt de stress sterk beperkt en voelen paarden zich comfortabel.


De loopstal is voorzien van  schravelingen, wat paarden heerlijk vinden om erin te rollen of in te rusten. 4 HORSES beschikt over grote weilanden. Tijdens het winterseizoen worden de zomerweides afgesloten en kunnen de paarden zich vermaken in de ruime loopstal en de aangrenzende winterweide. De winterweide is voorzien van heuvels waar de paarden droog kunnen staan, naar hartelust kunnen spelen of gewoon van het winterzonnetje kunnen genieten.

 

Nieuwe paarden worden stapsgewijs in de kudde geïntegreerd. Ze kunnen tijdens de eerste dagen vanachter een hek kennismaken met hun soortgenoten. Sommige paarden kunnen snel bij de kudde, anderen hebben iets meer tijd nodig. 

 

Veiligheid

 

De paarden een maximaal gevoel van veiligheid geven, is voor 4 HORSES een bijkomende reden om de paarden te huisvesten in groep. Paarden zijn van nature claustrofobisch en vertoeven liefs op een plek waar ze overzicht hebben en waar ze veilig weg kunnen komen.
De paarden creëren een eigen omgeving waarin ze zich veilig voelen en waarin ze de ruimte vinden om te spelen en vriendschappen op te bouwen met andere paarden.


 

Voedsel

                   

Bij 4 HORSES krijgen de paarden variabel ruwvoer verspreid over 24 uur. 
Een paard heeft een kleine maag en is niet gebouwd om veel te eten op korte termijn. Een paard heeft ook geen vast voedingsmoment nodig. 
  Water en voeder staan ver uit elkaar waardoor paarden gestimuleerd worden om te bewegen. Het verwijst naar de lange afstanden die paarden in de natuur afleggen om eten te vinden. 

Spelen

 

Spelen is bij 4 HORSES van groot belang.
Het huisvesten van paarden in een kudde zet aan tot spel. Paarden spelen dominantiespelletjes en vermaken zich door de ruime interactie met andere paarden uit de groep.